Bilgiler, ancak deneyimle bir araya geldiğinde gerçeklik haline gelir ve tüm gerçeklik benim bilgi ve deneyimimin sentezidir.
Devamını OkuDüşüncelerimiz, beynimizin elektriksel aktivitesi ile yakından ilişkilidir. Beynimiz, elektromanyetik dalgalar olarak bilinen ritmik sinyaller yayar. Bu dalgaların frekansı, beynimizin o andaki durumunu yansıtır. Beynimizin yaydığı elektromanyetik dalgaların 5 ana frekansta olduğu tespit edilmiştir: Delta, Teta, Alfa, Beta, Gama Frekansları
Devamını OkuYaşamımızı yönetebilmek için, genler ve onu oluşturan DNA üzerine basit de olsa bir bilgi sahibi olmak ve onların işleyiş şeklini kavramak önemlidir.
Devamını OkuEpifiz bezi, beynin orta bölümünde bulunan bir salgı bezidir ve vücudun biyolojik saatinin düzenlenmesinden sorumludur. Seratonin, melatonin ve DMT gibi hormonları salgılar.
Devamını OkuYaşamımızın kalitesini belirleyen iki önemli konu genetik kodumuz ve hormonal dengemizdir. Genetik kodumuz Genler ile Amino Asit dizilerinin girdiği ilişki sonucu oluşur. En önemli hormonlarımız da amino asit türevlidir.
Devamını OkuSpiritüel Zeka (SQ), bir bireyin içsel farkındalık, anlayış ve daha yüksek bir güç veya amaç ile bağlantı düzeyini ifade eder. Sadece inanç mekanizması veya maneviyatla ilgili olmayan, aynı zamanda yaşamı kavrayış biçimi, neden sonuç ilişkisi kurma, mantıksal uzamsal bakış açısı geliştirmekle beraber genel refah ve mutluluğa da katkıda bulunan empati, şefkat, minnettarlık ve iç huzur duygusu gibi nitelikleri kapsar.
Devamını OkuSinirbilim, beyin ve sinir sistemi hakkındaki bilginin gelişmesine dayalı olarak hızla değişen ve gelişen bir alandır. Son yıllarda, beyin ve sinir sistemi hakkındaki bilgi artmasına rağmen, henüz tam olarak anlaşılmayan birçok şey vardır. Bu nedenle, sinirbilim alanındaki yenilikler ve trendler, beyin ve sinir sistemi hakkındaki bilgimizi artırarak, hastalıkların tedavisi ve önlenebilmesi için yardımcı olacaktır. Aşağıdaki yeni trendler, sinirbilim alanında son yıllarda görülen gelişmelerden sadece birkaçıdır:
Devamını Oku