member
Şifremi Unuttum
Şifremi Unuttum

Menü

Blog

12 Kasım 2023

Nefes & Duygular Arasındaki İlişki

Nefes & Duygular Arasındaki İlişki

Nefesimiz ve duygularımız arasındaki güçlü bağlantıyı anlamak ve özgürce yönetebilmek, bu hayatta kendimize katabileceğimiz en güçlü gerçekliklerden biridir.

Endişeli veya rahatlamış olduğumuzda aldığımız nefesler birbirinden çok farklıdır, öfkeli veya dingin olduğumuzda da. Kalbimiz kırıldığında, göğsümüze dolu dolu nefesler almak canımızı daha çok acıtır. Korktuğumuzda da küçülürüz ve küçük karın nefesleri alırız.

Duygu, her zaman nefesten beslenir. Nefesimizi bir duygu durumunun içinde değiştirebilirsek, istemediğimiz duygu durumundan çok daha hızlı çıkabilir ve istediğimiz duygu durumunda çok daha uzun kalabiliriz.

Yıllardır yaşadığımız duygusal sıkışıklıklar sonucu, bedenimizde sıkışmış enerjiler ve nefesimizde sınırlayıcı kalıplar oluşmuştur. Nefes limitlenirse özgürce akamaz. Sınırlı nefes; sınırlı oksijen, sınırlı enerji ve sınırlı sağlık demektir.

Stres, kontrolcülük, sabırsızlık da, -güçlü ve yaratıcı düşünceler üretebilmemizi engelleyen- bedende enerji sıkışmaları oluşturur. Bedendeki gerginliği kaldırmadan bu düşüncelerin hayatımızdaki olumsuz etkisini azaltmak zordur.

Huzur; beden, duygular ve düşünceler rahatladığında doğal olarak yükselir. Biz olabildiğince rahatladığımızda bile arka planda bırakamadığımız gerginlikler, büyük bir coşku ve huzur deneyimlemizi engeller.

Özgürleşmek, her zaman bir seçim meselesidir ve olaylara bütünsel bakabilmeyi gerektirir. Nefes açılır, gerginlikler bırakılır.
Transformal Nefes® güçlüdür.
Kendisinde bu durumları çözmüş bir nefes koçunun desteği ile sonuç almak mümkündür.

Mesele, bu çözülmenin ardından oluşan boşluğu doğru şekilde doldurmaktır. 
O zaman, yaşam amacımıza doğru güçlü bir şekilde ilerleyip, hayatı tutkuyla yaşamamızı hiçbir şey engelleyemez!