member
Şifremi Unuttum
Şifremi Unuttum

Menü

Blog

10 Mayıs 2023

Hayatı Hangi Seviyede Yaşıyoruz?

Hayatı Hangi Seviyede Yaşıyoruz?

Hayatı farklı seviyelerde farklı şekillerde yaşayabiliriz.

Fiziksel seviyede konu, hayatta kalmamızdır. Para, alışveriş, mevki gibi, araç olarak kullanmamız gereken maddi şeyleri, amaç haline getirerek yaşarız.

Duygusal seviyede, bağımlılıklarımız bizi kontrol eder. İlgiye, sevgiye, desteğe, alkole, sigaraya, insanlara bağımlıyızdır. İnsanların, bizi duygusal olarak beslemeleri gerektiğine gerçekten inanmışızdır.

Güç seviyesinde, kontrol, sabırsızlık, suçlama ve şikayet etme ön plandadır. Çünkü kendimizi üstün görürüz ve haklıyızdır, duygusal olarak birçok kişiden daha güçlüyüzdür. O yüzden diğerlerini hor görürüz ve her şeyi yönetmeye çalışırız.

Sevgi seviyesinde, empati kurma, insanları daha iyi anlama, onlara ve kendimize sevgi ve şefkatle yaklaşabilme artık mümkündür. Kendi değerimizi daha çok kabul eden, huzurlu ve dingin bir yapıdayızdır.

Yaratıcılık seviyesinde, kendimizi ifade edişimiz çok güçlüdür. Düşündüğümüz ve istediğimiz şeyleri gerçekleştirecek yaratıcı enerjimiz çok yüksektir.

Sezgi seviyesinde, geniş bir iç görümüz vardır. Olayların sebep sonuçları arasındaki ilişkiyi mükemmel kurabiliriz. Hayatımızın sorumluluğunu bütünüyle almışızdır. Bizim için doğru olanı artık hissedebiliyoruzdur.

Bütünlük seviyesinde, müthiş bir özgüven vardır sorgulama bitmiştir. İçsel bir tatmin hissi her zaman bizimledir. Akışta yaşıyoruzdur çünkü herkesle ve her şeyle birlik içinde hissederiz.

Biz bu yedi seviyenin hepsini aynı anda yaşarız. Önemli olan konu hangi seviyeyi ne yoğunlukta yaşıyor olduğumızdur. Bu bir farkındalık ve bilinçli bir seçim meselesidir.

Sachet Umut Kaya