member
Şifremi Unuttum
Şifremi Unuttum

Menü

Blog

29 Ağustos 2023

Duygusal Zekanın İlişkilerdeki Önemi

Duygusal Zekanın İlişkilerdeki Önemi

Bir kişi ne kadar yüksek analitik zekaya sahip olursa olsun eğer duygusal zekası, karşı tarafı daha derinde görebilme kabiliyeti zayıfsa kendi durması gerektiği yeri doğru belirleyemez, çizgisini koruyamaz. Sosyal ilişkileri anlayamadığı ve çözemediği birçok sorun içerir. Baktığın şeyi bütünüyle görebilmek önemlidir. 


Eğer ilişki içinde olabildiğin birini bütünüyle görebilirsen bazı durumları kabul eder ve onunla güçlü bir uyuma girebilirsin. Göremezsen bazı uyumsuzluklar sürüp gider. Kişinin kendi ile arasındaki ilişkisinde de bu böyledir.


Kendini bütünüyle görebilmek daha zordur. Sezgilerinin daha da güçlü ve diğerleri üzerinde yeterince kullanılarak deneyimlenmiş olması gerekir. Ancak o zaman kendine daha güçlü bir şekilde dışarıdan bakabilirsin. Güçlü ve deneyimli sezgilerle kendini bütünüyle görebilir ve kendin ile ilgili bir bütünlük hissedebilirsin. Kendin için en doğru olan kararları, yüksek bir öngörü kabiliyeti sayesinde objektif bir şekilde verebilirsin çünkü o an sezgisel olarak kendinle bağlantıda, bir ve bütünsündür.