Düşünce Sistemimiz Genetik Kodumuzu Nasıl Etkiler?
Yaşamımızın kalitesini belirleyen iki önemli konu genetik kodumuz ve hormonal dengemizdir. Genetik kodumuz Genler ile Amino Asit dizilerinin girdiği ilişki sonucu oluşur. En önemli hormonlarımız da amino asit türevlidir.
Amino asitler, proteinlerin yapı taşlarını oluşturan moleküllerdir. Hücre sitoplazmasında üretilir. 20 temel amino asit vardır bunların 9 tanesi besinlerle alınır, 11 tanesi sitoplazmada sentezlenir.
Düşüncenin, elektronların hareketini etkilediği birçok deneyle ispatlanmıştır. Düşüncenin en çok etkilediği bir şeyde “su”dur. Farklı düşüncelere maruz bırakılan su moleküllerinin ani dondurulma işlemi sonucunda kristal yapılarına bakıldığında net farklılıklar görülür.
Vücudumuz, hücrelerden oluşur ve hücre içi organeller “sitoplazma” denen bir sıvı içerisindedir. Bu sıvı amino asitlerin üretildiği yerdir. Bizim düşüncelerimiz hücre sıvımızı etkiler ve amino asitler bu sıvı da sentezlendiği için onları da etkiler.
Dolayısı ile düşüncelerimizden etkilenen amino asitler hem hormonlarımızı hem de genetik kodumuzu etkiler. Doğru düşünmeyi öğrenmek zorundayız. Çünkü düşüncelerimiz olduğumuz kişiyi yaratır. Doğru düşünmenin önündeki en büyük engel olumsuz duyguların farkındalığımızı düşürmesidir. Farkındalık gözlem yaparak gelişir, gözlemciyi büyüten de meditasyondur.
Sachet Umut Kaya